На попередню

Академія починається з підготовчого відділення,
а навчання - з бібліотеки
Культурно презентаційний захід у бібліотеці
14 ноября - 14 листопада
творчість
мистецтво
концерт

Цього року на підготовчому відділенні академії навчаються понад 50 слухачів-іноземців. Навряд чи потрібно зайвий раз казати про важливість такої співпраці нашого вишу з іншими країнами. Іноземці отримують якісну вищу українську освіту, а академія підвищує свій рейтинг та авторитет на міжнародній освітницькій та науковій арені…

Саме в рамках такої співпраці та саме для цього контингенту наших потенційних студентів, напередодні міжнародного дня студентів, який відзначається 17 листопада, на підготовчому відділенні силами бібліотеки та усієї спільноти викладачів було проведено яскраве дійство – культурно-презентаційний захід «Це - Україна». Чому саме така тема заходу? Тому, що більшість слухачів підготовчого відділення – це молоді люди з далекого Марокко й не тільки, які тільки-но приїхали до нашої країни.

Колективом відділу «Бібліотека ІПО» було докладено максимум зусиль, щоб захід пройшов цікаво та корисно. Була організована книжкова виставка-перегляд, яку умовно можна розділити на три частини: Україна в цілому; місто Дніпро – від історії до сьогодення; витвори декоративно-прикладного мистецтва України. Зокрема були представлені цікаві альбоми та вироби з Петриківським розписом та ляльками-мотанками. Також до уваги студентів була представлена відео-презентація «Цікаві факти про Україну».

Але на початку було слово… Перші теплі слова привітання усім присутнім висловила завідувач кафедрою інтенсивного навчання іноземним мовам Яковишена Наталя Юріївна. Цікаво і змістовно розповіла про плани підготовчого відділення його завідувач Світлана Михайлівна Качур. А весь спектр наукової, технічної та науково-популярної літератури презентувала слухачам завідувач відділу «Бібліотека ІПО» Валентина Павлівна Кучеренко.

Але, безумовно, родзинкою заходу був концерт, організований силами самих слухачів. Нікого з присутніх не залишив байдужим вірш, який продекламував Латіф Мохаммед, бо прочитав він його напрочуд креативно, та й ще в стилі реп! Від музичної композиції Аіша (Aicha), в якій солірували Фаета Анасс та Іман Стамі, були в захваті усі присутні. Вдумливий Мухсін Меккуіні вразив талантом справжнього художника і дуже обдарованої людини, а конферанс у виконанні стриманого та вишуканого Ахмеда Знаіді задав тон усьому концертному дійству. Було цікаво, дружньо та весело.

Наприкінці хотілось висловити слова подяки, насамперед самим майбутнім студентам та їх викладачам також, особливо - Мироновій Ользі Петрівні, Гуркіній Тетяні Юріївні, Подопригорі Анастасії Михайлівні та Унченку Віктору Васильовичу, а також провідному інженеру відділу міжнародних зв’язків та євроінтеграції Липській Вікторії Анатоліївні. Сподіваємося на подальшу співпрацю в організації та проведенні нових заходів.

У нас є чим зацікавити студентів з будь-яких країн.

Відеопрезентація "Цікаві факти з історії України"
Відеопрезентацію проводить завідуюча від. бібліотеки В. П. Кучеренко
З постійними читачами...
Фрагмент виставки : ляльки-мотанки
Соло на гітарі у виконанні студента з Марокко
Музична композиція "Аіша" (солісти Фаета Анасс та Іман Стамі)
Джаз на гітарі
Музична композиція "Аіша" (солісти Фаета Анасс та Іман Стамі)

 

 
Фрагмент виставки : Петриківский розпис
"Дни недели" у виконанні Латіфа Мохаммеда

 

 
Фрагмент виставки : Історія нашого міста - від Катеринослава до Дніпра

 

 

На попередню