Бібліотека інституту безперервної фахової освіти
(зараз «Бібліотека інституту післядипломної освіти»)

(м. Дніпропетровськ, вул. Паторжинського, 11-а, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Бібліотека ІПО розпочала свою діяльність 1 вересня 2003 року. З перших днів пріоритетним напрямком розвитку було обрано створення бібліотеки нового типу - електронної бібліотеки, що відповідала б вимогам сучасного вузу. З цією метою ще в червні 2003 року була придбана автоматизована бібліотечно-інформаційна система «ІРБІС», що дозволило всі бібліотечно-бібліографічні процеси здійснювати в автоматизованому режимі.

У 2013 році бібліотека ІПО приєдналась до НТБ ПДАБА і на сьогодні є її структурним підрозділом - відділ «Бібліотека ІПО».
Це сучасний культурний, виховно-освітній, інформаційний центр. Вся діяльність бібліотеки ІПО спрямована на задоволення завдань навчального процесу і самоосвіти студентів та викладачів, а також підвищення їх культурного та інтелектуального рівнів.

Весь процес обслуговування читачів у підрозділах бібліотеки ІПО відбувається в електронному вигляді: запис читача, робота з каталогами, замовлення, видача і повернення літератури.

Бібліотека ІПО в 2009 року приєдналася до проекту корпоративної каталогізації, ініціатором і координатором якого є Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека. Участь у цьому проекті дала вільний доступ студентам та викладачам інституту до будь якого періодичного видання України.

В бібліотеці працюють досвідчені та висококваліфіковані спеціалісти. Завідує відділом «Бібліотека ІПО» Кучеренко Валентина Павлівна.

В структуру відділа входять три підрозділи:

Читальний зал з традиційними формами роботи обслуговує студентів і викладачів інституту своїм фондом, який комплектується підручниками, навчально-методичними та довідковими посібниками, словниками, методичними посібниками і курсами лекцій наших викладачів, періодичними виданнями.

Читальний зал

Абонемент навчально-методичної літератури був відкритий в грудні 2006 року.
У його книжкових фондах збираються підручники, навчально-методичні та методичні посібники в кількостях, необхідних для забезпечення навчального процесу, які видаються студентам для самостійної роботи в домашніх умовах.
Роботу абонементу забезпечує бібліотекар Сухорукова Тетяна Анатоліївна.

Абонемент навчально-методичної літератури

Електронний читальний зал почав працювати з 1січня 2007 року.
Він складається з 12 робочих місць на основі термінальної системи і надає доступ читачам до всіх електронних каталогів та електронної бази повнотекстових (сканованих) електронних документів.
У залі завжди присутній кваліфікований співробітник, виконуючий обов'язки чергового бібліографа. Він здійснює запис читачів, розподіл робочих станцій, деякі види послуг: довідкові, консультаційні по роботі залу, а також по використанню специфічного програмного забезпечення, що є на робочих станціях залу. Він же здійснює друк і запис на носій інформації по запиту читача.
Засновник і організатор електронного читального залу провідний бібліограф Руднік Андрій Юрійович.
Забезпечує роботу електронного читального залу інженер Руднік Сергій Юрійович

Електронний читальний зал

Послугам читачів надан електронний довідково-бібліографічний апарат:

- електронний каталог друкарських видань;

- електронний каталог сканованих повнотекстових документів;

- електронний каталог періодичних видань (з аналітичним описом статей);

- електронний каталог методичних посібників (повнотекстовий);

- електронний корпоративний каталог аналітичного опису статей будь якого періодичного видання України.

На сучасному етапі впровадження інформаційних технологій у всі сфери діяльності людини, в т.ч. в освіту, бібліотека ВНЗ перетворюється в бібліотечно-інформаційний центр, який покликаний вирішувати дуже важливі завдання. Це, перш за все, оперативне інформування по будь-якому запиту, підвищення якості самої освіти, розвиток інтелекту, виховання культурної, гармонійної особи не лише студента, але і викладача, надання широкого спектру бібліотечно-інформаційних послуг на високому якісному рівні. Саме на такий рівень сучасних вимог і орієнтована бібліотека ІПО.


Завітайте до бібліотеки інституту післядипломної освіти, тут завжди раді допомогти вам.